Medus krēmotājs 70l (100kg)
- Pieejamība: Pieejams
- EAN: 2000000519920
- Artikuls: W20088A_Z
Šī ierīce ir paredzētas medus krēmošanas procesa veikšanai.
Sajaukšanas dzenskrūvei ir atbilstoša konstrukcija, kas izgatavota no skābes izturīga nerūsējošā tērauda, ļauj pareizi krēmot medu.
Krēmošanas procesam jānotiek atkārtotos ciklos "darbs - apstājies".
- maisītāja darbība 5 min - 15 min
- maisītāja dīkstāve 45-480 min
- kopējais krēmošanas laiks 1-99h
Pareizi kremotam medum ir sviestam līdzīga konsistence.
Ir iespēja izgatavot ierīces pēc individuāliem pasūtījumiem.
Medus krēms - kā tas tiek darīts?
Svaigs medus ir biezs un caurspīdīgs. Pēc kāda laika tas dabiski kristalizējas. Pareiza kristalizācijas temperatūra ir 16-18oC. Augstākā temperatūrā kristalizācijas process ir lēnāks un kristāli kļūst lielāki.
Karsējot medu līdz 40oC temperatūrai un turot to vairākas dienas, medus no kristalizēta stāvokļa pāriet šķidrā stāvoklī.
Krēmošanas iekārtai ir īpašs mehānisks maisītājs, kas ļauj veikt pārkristalizācijas procesu, pēc kura medus iegūs ideālu "smērējamu" konsistenci, līdzīgi kā šokolādes krēmi bērniem. Šis process sastāv no cikliskas aerācijas un intensīvas medus maisīšanas vairākas dienas, līdz tas sasniedz pareizo konsistenci. Maisīšanas laikā notiek aerācija.
Maisīšanu veic vairākas reizes dienā apmēram 10-15 minūtes.
Piemēram, šķidram medum sākumā var pievienot arī kristalizētu medu. "Krēmošana" ir paredzēta, lai radītu daudz sīku kristalizācijas kodolu un novērstu jau esošo medus kristālu augšanu. Tā ir mehāniska medus kristālu "slīpēšana". Šis medus, kas tiek uzglabāts nemainīgā temperatūrā, saglabā šo konsistenci daudzus mēnešus.